instruMENSSpelen met en inspelen op gedrag. 


Alle acties, reacties, het doen en laten van een mens is gedrag. Gedrag is veranderlijk én leerbaar. Gedrag is fascinerend en boeiend. Als je je erin gaat verdiepen ben je nooit uitgeleerd en zal elke dag je een kans bieden om je gedrag te verbeteren, aan te passen, stand te houden of mee te bewegen. Gedrag is het instrument van een mens. En zoals bij elk instrument moet de bespeler ontdekken hoe je er het beste geluid uit kan halen, hoe je het kan inzetten en wanneer je harder of juist zachter kan. Je hebt een heel repertoire in jezelf, klaar om in te springen wanneer jij dat wilt.

Over InstruMENS


Bij trainingsacteren staat spelen met gedrag centraal. Er wordt niet een rol of een typetje gespeeld, maar er wordt gedrag uitgespeeld. Dit gebeurd onder andere bij het simulatiespel (rollenspel met een trainingsacteur), wat zowel binnen trainingen als bij assessments ingezet kan worden. Door passende werkvormen aan te bieden, feedback te geven vanuit het personage en/of vanuit de trainingsacteur heb je met een goede trainingsacteur er bijna een co-trainer bij.

Trainingsacteren


Bij de trainingen staat inspelen op gedrag centraal. Kennis en psychologische modellen vertalen naar de praktijk van de deelnemer. Creatieve werkvormen bieden hiervoor een uitstekend middel. De positieve, oplossingsgerichte en motiverende houding van de trainer stimuleert de deelnemer om zijn talenten te vergroten en nieuwe kennis toe te passen binnen de praktijk van allerdag.

Trainingen


Training Educatie Theater (afgekort TET) is een methodiek die instruMENS heeft ontwikkeld voor middelbaar (beroeps) onderwijs. Hierbij is een educatieve theatervoorstelling het startpunt van de training. De eerste TET heet ‘Jij, met je hoofd!’ en gaat over het groepsproces van pesten. De tweede TET is momenteel volop in ontwikkeling onder de naam ‘zelfBEELDvorming’ en gaat over de invloed van beeldvorming op je zelfbeeld.